Your address will show here +12 34 56 78
Produkty
Jesień i zima to czas, kiedy zaczynamy okrywać się bardziej. Na dworze robi się coraz chłodniej, dlatego szukamy sposobów, aby się rozgrzać.
My proponujemy sięgnąć po coś sprawdzonego. Pyszne rozgrzewające danie, takie jak Flaczki Igloopolu.
Jest to idealna propozycja dla miłośników dobrej polskiej kuchni.

Tajemnicą ich smaku są najlepszej jakości podroby, doskonały wywar i odpowiednie przyprawy. Serwowane zazwyczaj na ostro tak jak u nas.
Flaki doceniła cała Europa i część Azji już w XIV wieku. Czy tyle podniebień mogło się mylić? W Polsce jadane na królewskim dworze.

Flaczki wołowe to idealna propozycja na codzienne obiady, smaczne danie typowo dla osób zabieganych.
Wystarczy tylko podgrzać w kuchence mikrofalowej przez ok. 12 minut lub po przełożeniu do naczynia mieszając podgrzewać do zagotowania.
Danie przygotowuje się bardzo szybko, a przy okazji odgania jesienną chandrę. Doskonale smakują ze świeżym pieczywem.

Z dań gotowych rozgrzewających polecamy także: bigos domowy oraz fasolkę po bretońsku.
Na jakie danie macie dzisiaj ochotę?
0

Nowości
Przedstawiamy Państwu Nowość na rynku wśród mieszanek.
SILUETA – fit mieszanka. Stworzona z myślą o osobach aktywnych fizycznie i dbających o sylwetkę.

Polecamy cztery rodzaje mieszanek o unikalnym składzie, stanowiące pełnowartościowy posiłek dla bardzo wymagających.
  1. Mieszanka Królewska zawiera: marchew, brokuł, kalafior i białko jaja kurzego.
  2. Mieszanka Włoska zawiera: marchew, brokuł, paprykę, pomidor, cukinię, kukurydzę, cebulę, makaron blanszowany i białko jaja kurzego.
  3. Mieszanka Risotto zawiera: marchew, kukurydzę, cebulę, groszek, ryż blanszowany i białko jaja kurzego.
  4. Mieszanka Chińska zawiera: kapustę, białko, marchew, por, cebulę, paprykę, kiełki soi, pędy bambusa, grzyby chińskie i białko jaja kurzego.
Zawarte w mieszance białko jaja kurzego:
      – przyczynia się do budowy masy mięśniowej oraz do jej regeneracji
      – transportuje oraz magazynuje witaminy i minerały w organizmie
      – odpowiada za odporność organizmu
      – dostarcza energii

Mieszanki są łatwe i szybkie do przyrządzenia. Wystarczy zaledwie 10-15 minut i danie mamy gotowe.
Polecamy!

Nasze mieszanki rekomendowane są przez  Manufaktura zdrowia
Już w grudniu Manufaktura Zdrowia będzie obchodzić swoje urodziny, na których oczywiście my też będziemy.
Serdecznie zapraszamy. Więcej szczegółów podamy wkrótce. Śledźcie nasze konto na fb oraz instagramie.
0

Przepisy
Lato powoli dobiega końca, ale póki co Fantasia di Frutti zdobywa serca wegan. Z przyjemnością prezentuję prosty przepis na lody truskawkowo bananowe inspirowany produktami Igloopol, z użyciem mrożonych owoców i tym samym zapraszam do zapoznania się z całym wpisem na blogu Eat me please!

Lody truskawkowo bananowe z czekoladą

Składniki:

450 g mrożonych truskawek

2 duże dojrzałe banany (pokrojone w kawałki i zamrożone)

8 kawałków gorzkiej czekolady

Przygotowanie:

  1. Owoce wyjmij z zamrażarki na ok. 20 minut przed rozpoczęciem pracy.
  2. Umieść je w pojemniku blendera (lub wysokim naczyniu jeśli używasz blendera ręcznego) i zblenduj dokładnie, co jakiś czas pomagaj sobie łyżką (konsystencja jest zbyt gęsta, aby blender sobie z nią sam poradził).
  3. Przy pomocy łyżki do lodów uformuj kule, umieść w pucharkach, posyp startą gorzką czekoladą i udekoruj większymi kawałkami.
  4. Podawaj od razu po zrobieniu.
0

Wydarzenia IGLOOPOL
W najbliższym czasie będziemy uczestniczyć w Piknikach Krakowskich. Są to wydarzenia, których celem jest promowanie aktywnego trybu życia oraz zdrowych nawyków żywieniowych. W lipcu naszych produktów FRUCT-ICE można skosztować w soboty w Parku Bednarskiego, a w niedziele nad Zalewem Nowohuckim. W sierpniu w każdą sobotę jesteśmy w Parku Bednarskiego, natomiast w niedziele w Parku Willa Decjusza. Z kolei we wrześniu nasza Riksza będzie na Was czekała na Plantach – w soboty i w Parku Kościuszki – w niedziele.
0

Wydarzenia IGLOOPOL
W dniach 20-21 maja mieliśmy przyjemność uczestniczyć w Targach MOTO SHOW w Krakowie. Jest to największe motoryzacyjne wydarzenie na południu Polski, w którym wzięło udział około 28 000 odwiedzających. Podczas tegorocznej edycji zostały zaprezentowane 4 oblicza motoryzacji. Żywioł powietrza przedstawiły helikoptery i wiatrakowce, żywioł ziemi – pojazdy off-roadowe. Żywioł wody zaprezentowały łodzie motorowe, natomiast żywioł ognia – pokazy driftu. Gościem specjalnym był Mariusz Pudzianowski, zawodnik KSW, prywatnie miłośnik motoryzacji, fan szybkich sportowych samochodów.
Podczas wydarzenia Riksza z naszymi produktami FRUCT-ICE cieszyła się dużym zainteresowaniem. Wśród uczestników znaleźli się miłośnicy sportowego, zdrowego trybu życia, do których szczególnie skierowane są nasze produkty.
Liczymy na to, że w przyszłorocznej edycji będziemy brać udział w Targach MOTO SHOW z równie pozytywnym odbiorem.
0